Антиоксидантите – мода или не?

  • Терапии
  • Апаратни процедури

Антиоксиданти

Непрекъснато се говори за тях, те се превърнаха в своеобразна мода, но знаем ли всъщност какво представляват? Много е просто. Антиоксидантите са вещества, които предпазват клетките на нашия организъм от унищожаване. Ето защо са изключително ценни за доброто ни здраве, красота и младежко излъчване.

  • Как действат?

Първо нека разясним, че оксидантите са свободни радикали, които се появяват естествено в нашето тяло и прекаленото им количество е вредно за клетките и кожата ни. Тялото ни произвежда оксиданти, за да се бори с различни вируси, но сме изложени на тяхното влияние и от външната среда, като замърсяването и тютюневия дим. Нали знаете как плодовете започват да потъмняват, когато са изложени дълго време на открито? Същият тип оксидация (разрушаване на клетките) води до преждевременно стареене на кожата. И ето тук на помощ идва силата на антиоксидантите. Нашето тяло ги произвежда, за да неутрализират действието на оксидантите и да възстановят баланса в организма. Но нещата не са толкова прости. За съжаление количеството оксиданти превъзхожда антиоксидантите. Добрата новина е, че има доста храни, които са богати на антиоксиданти и вероятно вече са част от менюто ви. Това са „суперхраните“, ябълките, гроздето, боровинките, всички ядки, зеленият чай и за радост на любителите на сладките изкушения – черният шоколад.

За гладка и без целулит кожа
Виж повече
  • Как да си ги набавим

Интересно е, че повечето антиоксиданти се намират в кората на плодовете, затова е полезно да хапвате и нея. Чували сте и преди, че ние сме това, с което се храним. Ето защо богатият на антиоксиданти хранителен режим е полезен, за да запазим клетките си в добро състояние и те да имат възможност да се справят с оксидантите и да съхранят здравето на кожата ни отвътре навън. Добър вариант е и козметичните продукти, които използваме за грижа за кожата да са подходящи за борба с оксидантите. Този тип продукти действат като изграждат бариера, предпазваща кожата от свободните радикали в заобикалящата ни среда.

Perk разполага с три вида терапии, в зависимост от третираната зона: терапия за цяло лице, за околоочен контур и за устни.

  • Наситена с антиоксиданти кожа
  • Ефект в продължение на 28 дни
  • Включен комплект за домашна грижа

Само 10 минути за перфектен резултат в продължение на 28 дни

Процедурата с иновативния апарат PERK съчетава 10 минути в нашия естетичен център и 28 дни ефикасна и бърза поддръжка у дома със специално разработен серум, който насища кожата с антиоксиданти и хидратиращи съставки.
Perk е уникална хибридна система с roll-flex технология на накрайниците, благодарение на която нежно се отстранява повърхностния рогов слой от мъртви клетки. В същото време кожата се насища с антиоксиданти и хидратиращи съставки.
Процедурата с Perk е неинвазивна, безопасна и безболезнена, а ефектът е мигновена свежест и блясък на кожата, по-обемни устни и по-свеж поглед.

  • Бързо и лесно

Съществуват и редица съвременни терапии, които включват продукти, богати на антиоксиданти. Например наскоро нашумялата процедура с иновативния апарат Perk e една от тях. Идеята на тази терапия е след дълбоко почистване на кожата от замърсяването и мъртвия слой клетки, да се използва ежедневно серум, съдържащ ценни активни съставки, които хидратират и предпазват кожата. И ако спазвате правилен и добре балансиран хранителен режим, ще съумеете да съхраните здравето и красотата си.

В обедната почивка

Отблизо по БНТ

Запази час

Интересно и полезно

Статии

Инвестирате сериозна сума пари в козметични продукти и често не сте доволни от това как изглежда кожата ви, и не виждате ефект от тях, а знаете ли, че причина за това може да е неправилната последователност на нанасянето им върху кожата.

Виж повече

Ако трябва да бъдем честни, в забързаното ежедневие доста често пропускаме някои стъпки от грижата за кожата, но ако има едно нещо, което никога не трябва да прескачаме, наистина никога, то това е правилното почистване, особено ако носите грим.

Виж повече

Нека си го кажем, всяка сутрин се събуждаме и не изглеждаме като за корица на списание. За щастие, благодарение на съвременните технологии за разкрасяване можем да се възползваме от бързи трикове и да спестим част от ежедневната инвестиция на време.

Виж повече

Колко пъти сте се будили с желанието сутрешните ви ритуали да са по-кратки? Е, слава богу, вече са все по достъпни техниките за поставяне на мигли, микропигментации на вежди, устни и дори очна линия. По този начин е възможно да се събуждате, изглеждайки свежо, без да полагате много усилия за това.

Виж повече

Колко често сте чували думите: Имате тен, затова не можем да Ви направим лазерна епилация!" или "Ооо, много сте руса и светла. Не сте подходяща за лазерна епилация!"

Виж повече

Таня Бейрийска създава „Ключът към дълголетието“ като възстановителен метод за преодоляване на симптомите и последствията от различни нелечими автоимунни и дегенеративни заболявания.

Виж повече

В случай, че не сте фенове на инжекционните процедури или ако все още нямате нужда от тях, една от най-новите процедури за поддържане на свежестта и красотата на кожата е процедурата Cryo-led Filorga пилинг.

Виж повече

С времето все повече осъзнаваме колко е важно грижата за нашата кожа да е постоянна – прекарваме часове в търсене на правилните хидратиращи продукти, които

Виж повече

Кожата на всеки е уникална и непрекъснато се променя и адаптира към околната среда. Ето защо е толкова важно да знаете как трябва да съобразявате грижата си за нея, не само със сезоните, но и с възрастта.

Виж повече

Ако трябва да изберем един единствен продукт, който да използвате всеки ден за красива и здрава кожа, то това би била слънцезащитата. Лудост или не слънцето е отговорно на 70% за стареенето на нашата кожа. Голяма част от дамите смятат, че слънцезащитата се използва само лятото или по време на почивка, за да се предпазят от изгаряне. ТОВА НЕ Е ВЯРНО!

Виж повече

Не е тайна, че кокосовото масло се използва широко в козметичната индустрия и скоро няма да има аналог. Това се дължи на невероятните му качества, които

Виж повече

Не изпускайте и този сезон възможността за гладка кожа!

Виж повече

Въпреки неспирните усилия на учени от цял свят, все още не е открита формула за вечната младост и остаряването е просто неизбежно. Но кога именно започва стареенето на кожата? И можем ли да направим нещо, за да го забавим?

Виж повече

В борбата за запазване на младостта и красотата си прибягваме до методите на естетичната медицина, редовно използваме козметични продукти за домашна грижа и полагаме немалко усилия да забавим хода на времето.

Виж повече

Преди да решим да добавим лазерна епилация към услугите, които предлагаме в нашия център, освен съвместните коментари със специалисти в областта, на самата мен ми беше необходимо да си отговоря на няколко въпроса относно същността й, като пробвам всичко лично върху себе си. Оказа се, че има доста митове свързани с лазерната епилация и трябваше да мина през всички, за да съм сигурна, че тази процедура би добавила стойност за нашите клиенти.

Виж повече

В името на красотата и естественото антистареене, ролята на колагена не трябва да се подценява. Всъщност, когато става въпрос за поддържане на целостта на кожата и за желаната младост, точно количеството и качеството на колагена може да се окаже ключово.

Виж повече

Изследвания сочат, че около 91% от жените не харесват телата си. Като резултат от това, непрекъснато се появяват нови диети или варианти за интензивни тренировки, обещаващи лесни и бързи резултати.

Виж повече

Кожата е огледало на начина ни на живот и състоянието й е пряко свързано не само с факторите на околната среда, но и с нашите навици – както полезни, така и вредни. Специално подбрахме за вас ценни ритуали и жестове на грижа, за които кожата ви ще се отблагодари в дългосрочен план.

Виж повече

Подбрахме ви 5 трика, които да предотвратят или намалят досадните тъмни кръгове и торбички, а в най-лошия случай - начин, с който да ги прикриете професионално.

Виж повече

Наистина ли е изключително ценен витамин С за нашата кожа? Краткият отговор е ДА! Днес се предлагат безкрайно много продукти за грижа за кожата, но тези, които повечето дерматолози препоръчват, съдържат витамин С. Защо? Заради невероятните му антиоксидантни качества.

Виж повече