Тенът и светлите косми не са проблем!

  • Лазерни процедури

Тенът и светлите косми не са проблем!

Колко често сте чували думите: "Имате тен, затова не можем да Ви направим лазерна епилация!" или: "Ооо, много сте руса и светла. Не сте подходяща за лазерна епилация!" Чувството да чуеш това, след като само 5 минути по-рано си си представял как най-сетне ще имаш копринено гладка кожа, е ужасно, нали?!

А колко пъти сте били разочаровани от резултата си след лазерна епилация? 7-8-10 процедури... и нищо, космите са все още там! Всички твърдения са верни, но се отнасят за различни лазери т.е. истината е, че ако искаме да сме перфектни в епилацията, се налага да разполагаме с всички типове лазери - както диодни, така и александритни, ND-yag. Накратко: тенът не е проблем за диодните лазери, а светлите и тънките косми могат да бъдат премахнати без много усилия с александритен лазер. Но сега е лято и нека си поговорим за тена.

  • Наистина ли тенът е проблем за лазерната епилация?
  • Защо?

Защото той работи със специална система наречена – MPS (Multi Pulse System), при която много на брой енергийно слаби импулси (безопасни за кожата) се изстрелват за кратко време (10 пъти в секунда). Получава се натрупване на енергия в третираната зона. И тъй кожата има способността да се охлажда по-бързо от косъма, процедурата с Prime Lase е напълно безопасна. Рискът от изгаряне на кожа с тен е минимален. Разбира се, не е препоръчително да скачате от шезлонга на кушетката за епилация. Изчакайте няколко дни след плажа преди да отидете на епилация. Лазерната епилация

Виж повече
  • Дали обаче безопасната процедура е достатъчно ефективна?

Напълно. Prime Lase HR работи с технология USP (Ultra Short Pulse – ултра къс импулс). Тази иновативна технология прави възможно доставянето на ултра къси импулси от 3 милисекунди до косъма. Той се загрява изключително бързо и провежда топлината до луковицата достатъчно прецизно, за да я унищожи. За ефективността на процедурата от решаващо значение е бързината, с която се загрява косъма, защото той, както всеки друг предмет, отдава топлината си на околните тъкани. И тъй като косъмът е много малък, това става за изключително кратко време. Проучванията показват, че 3 милисекунди е оптималното време за загряване на косъма така, че луковицата му да бъде напълно унищожена и на това място никога повече да не поникне нов косъм.

В същото време лазерът е безболезнен, защото разполага с мощна охлаждаща система, която поддържа постоянна температура от 5 градуса на повърхността на кожата. Усещането от процедурата е леко боцкане и затопляне, но в никакъв случай не е болка или дискомфорт. Лазерът е подходящ за премахване на досадните косъмчета от всяка зона на тялото и лицето – крака, ръце, горна устна и брадичка, бакенбарди, врат, подмишници, интим, гръб, гърди и др. Най-хубавото е, че става бързо. Една процедура на голяма зона, като цели крака или гръб при мъжете, отнема не повече от 30-45 минути.

  • И още нещо любопитно....

Вече още по-бързо и лесно можете да запазите своя час, като го направите онлайн.

Запази час

Интересно и полезно

Статии

Инвестирате сериозна сума пари в козметични продукти и често не сте доволни от това как изглежда кожата ви, и не виждате ефект от тях, а знаете ли, че причина за това може да е неправилната последователност на нанасянето им върху кожата.

Виж повече

Ако трябва да бъдем честни, в забързаното ежедневие доста често пропускаме някои стъпки от грижата за кожата, но ако има едно нещо, което никога не трябва да прескачаме, наистина никога, то това е правилното почистване, особено ако носите грим.

Виж повече

Нека си го кажем, всяка сутрин се събуждаме и не изглеждаме като за корица на списание. За щастие, благодарение на съвременните технологии за разкрасяване можем да се възползваме от бързи трикове и да спестим част от ежедневната инвестиция на време.

Виж повече

Колко пъти сте се будили с желанието сутрешните ви ритуали да са по-кратки? Е, слава богу, вече са все по достъпни техниките за поставяне на мигли, микропигментации на вежди, устни и дори очна линия. По този начин е възможно да се събуждате, изглеждайки свежо, без да полагате много усилия за това.

Виж повече

Таня Бейрийска създава „Ключът към дълголетието“ като възстановителен метод за преодоляване на симптомите и последствията от различни нелечими автоимунни и дегенеративни заболявания.

Виж повече

В случай, че не сте фенове на инжекционните процедури или ако все още нямате нужда от тях, една от най-новите процедури за поддържане на свежестта и красотата на кожата е процедурата Cryo-led Filorga пилинг.

Виж повече

С времето все повече осъзнаваме колко е важно грижата за нашата кожа да е постоянна – прекарваме часове в търсене на правилните хидратиращи продукти, които

Виж повече

Кожата на всеки е уникална и непрекъснато се променя и адаптира към околната среда. Ето защо е толкова важно да знаете как трябва да съобразявате грижата си за нея, не само със сезоните, но и с възрастта.

Виж повече

Ако трябва да изберем един единствен продукт, който да използвате всеки ден за красива и здрава кожа, то това би била слънцезащитата. Лудост или не слънцето е отговорно на 70% за стареенето на нашата кожа. Голяма част от дамите смятат, че слънцезащитата се използва само лятото или по време на почивка, за да се предпазят от изгаряне. ТОВА НЕ Е ВЯРНО!

Виж повече

Не е тайна, че кокосовото масло се използва широко в козметичната индустрия и скоро няма да има аналог. Това се дължи на невероятните му качества, които

Виж повече

Не изпускайте и този сезон възможността за гладка кожа!

Виж повече

Въпреки неспирните усилия на учени от цял свят, все още не е открита формула за вечната младост и остаряването е просто неизбежно. Но кога именно започва стареенето на кожата? И можем ли да направим нещо, за да го забавим?

Виж повече

В борбата за запазване на младостта и красотата си прибягваме до методите на естетичната медицина, редовно използваме козметични продукти за домашна грижа и полагаме немалко усилия да забавим хода на времето.

Виж повече

Преди да решим да добавим лазерна епилация към услугите, които предлагаме в нашия център, освен съвместните коментари със специалисти в областта, на самата мен ми беше необходимо да си отговоря на няколко въпроса относно същността й, като пробвам всичко лично върху себе си. Оказа се, че има доста митове свързани с лазерната епилация и трябваше да мина през всички, за да съм сигурна, че тази процедура би добавила стойност за нашите клиенти.

Виж повече

В името на красотата и естественото антистареене, ролята на колагена не трябва да се подценява. Всъщност, когато става въпрос за поддържане на целостта на кожата и за желаната младост, точно количеството и качеството на колагена може да се окаже ключово.

Виж повече

Изследвания сочат, че около 91% от жените не харесват телата си. Като резултат от това, непрекъснато се появяват нови диети или варианти за интензивни тренировки, обещаващи лесни и бързи резултати.

Виж повече

Кожата е огледало на начина ни на живот и състоянието й е пряко свързано не само с факторите на околната среда, но и с нашите навици – както полезни, така и вредни. Специално подбрахме за вас ценни ритуали и жестове на грижа, за които кожата ви ще се отблагодари в дългосрочен план.

Виж повече

Подбрахме ви 5 трика, които да предотвратят или намалят досадните тъмни кръгове и торбички, а в най-лошия случай - начин, с който да ги прикриете професионално.

Виж повече

Наистина ли е изключително ценен витамин С за нашата кожа? Краткият отговор е ДА! Днес се предлагат безкрайно много продукти за грижа за кожата, но тези, които повечето дерматолози препоръчват, съдържат витамин С. Защо? Заради невероятните му антиоксидантни качества.

Виж повече

Антиоксиданти - за тях непрекъснато се говори, те се превърнаха в своеобразна мода, но знаем ли всъщност какво представляват? Много е просто. Антиоксидантите са вещества, които предпазват клетките на нашия организъм от унищожаване. Ето защо са изключително ценни за доброто ни здраве, красота и младежко излъчване.

Виж повече