Защо козметиката ми за домашната грижа вече няма ефект?

  • Kозметични процедури

Сигурни сме, че се е случвало да се влюбите в крем за лице заради аромата му, опаковката или ефекта върху кожата.

Когато отминат 6 месеца, 1 година или може би повече, обаче усещаме, че даденият продукт няма същото въздействие, както в началото на ползването му. Ако мислите, че продуктите Ви за лице "не работят", то вие сте на 100% прави.

Има 5 обяснения за случващото се

Вижте най-честите от тях, за да намерите конкретната причина за спада в ефективността на вашата домашна грижа за кожата.

  • 1 - Кожата е привикнала

Най-честата причина, поради която продуктите Ви за лице "спират да работят", е защото те се адаптират към кожата. Дермата е имала време да се приспособи към продукта. Например, първоначално даден продукт може да причини лющене на кожата, така нареченият пилинг ефект, но след адаптиране на кожата към продукта видимите ефекти отшумяват, а продуктът продължава да работи.

Това е възможно да се случи с По-агресивните продукти като: ретиноиди, алфа-хидрокси киселини, бета-хидрокси киселини и ензими. След като кожата се аклиматизира към тях, ефектите отшумяват.

Съвет за грижа:

Винаги когато забележите, че домашната ви грижа се е адаптирала към кожата, задължително потърсете вашия дерматолог или козметичен терапевт, който е наясно с оценката на кожата ви и нейните проблеми.

Професионалeн подход
Виж повече
  • 2 - Постигнали сте баланс

Възможно е просто кожата ви да е постигнала баланс и да е здрава. Първоначалните драматични резултати може да са отслабнали и това да е индикатор, че кожата е по-здрава.

Например, ако сте имали акне преди започване на текущата ви терапия и сега наблюдавате по-чиста кожа. Това не е причина да мислите, че продуктите ви не са ефективни.

Съвет за грижа:

Докато кожата ви изглежда и се чувства здрава, вашите продукти работят ефикасно върху кожата ви. Ако забелязвате признаци като увисване и продължителна сухота, е време да се разделите с козметиката си.

  • 3 - Вашите нужди са променени

Нуждите на кожата се променят с течение на времето, и това може да направи продуктите по-малко ефективни. Фактори като възраст, хормони и околна среда могат да доведат до появата на бръчки, производство на повече себум и загуба на еластичност.

Кожата на тийнейджърите и хората до 25-годишна възраст е склонна да произвежда повече себум, в сравнение с кожата на жените след 25 г. С възрастта, производството на мазнина в кожата намалява.

Например, една агресивна салицилова маска е насочена по-скоро за мазната кожа при тийнейджърите и има за цел намаляване на прекомерното производство на себум и задържане на младежкия вид на кожата.

От изключително значение са както външните фактори, така и правилно подбраната козметика, според типа кожа и нейните нужди.

Съвет за грижа според сезона:

През зимата трябва да се използват по-плътни и хидратиращи средства, които да предпазват кожата през студеното и сухо време. През лятото е добре да се използват почистващи средства, балансиращи омазняването и себумното производство. Най- важното правило е грижата за кожата да е съобразена с индивидуалните ѝ нужди.

  • 4 - Срок на годност след отваряне

Повечето продукти за грижа за кожата имат определен срок на годност, след отварянето им. Използването им след изтичането на съответната дата може да повлияе негативно на здравата кожа, причинявайки дори бактериални инфекции и акне.

Важно е и продуктите за лице да се съхраняват правилно. Например, продукт със съдържание на витамин С не бива да се оставя на място, където има директна слънчева светлина, защото пряката светлина може да стане неефективен.

Промяната в цвета, аромата или текстурата на продукта, също е индикатор, че трябва да бъде сменен. Затова е редно винаги да следим за датата върху опаковката на продукта, посочена от производителя.

Съвет за грижа:

Продукт, означен с 6М означава, че съответният трябва да бъде използван 6 месеца след отварянето му. Това е добра причина да не се презапасяваме с продукти, които няма да можем да използваме в дадения срок.

  • 5 - Промяна във формулата на продукта

Често срещано явление е да си купим любимия крем или продукт, но той да няма същия ефект върху нашата кожа. Това може да се дължи основно на два фактора. Производителят може да е сменил някоя от съставките. Вторият вариант е прекалено дългата употреба на едно и също средство.

Съвет за грижа:

Важно условие за здрава кожа е употребата на правилни продукти, но и тяхната смяна от време на време. Кожата има свойството да привиква с дадени кремове, серуми и вещества, което съответно ще ги направи неефективни за вашата кожа.

Следваща стъпка:

За да направите най-добрия избор на продукти и поддържащи процедури към домашната грижа, можете да зададете всичките си въпроси на безплатна консултация с нас.

Запази час за консултация

Интересно и полезно

Статии

Малко по малко се разделяме с лятото, но не и с младежкия му дух! Тъкмо обратното – в естетичен център Gyudyuleva знаем как да се погрижим за лицето ви, така че да изглеждате свежи, заличавайки щетите от силното лятно слънце.

Виж повече

Защо през лятото колагенът е тема номер едно при разкрасителните процедури, заедно с добрата слънцезащита? Помагат ли продуктите със съдържание на колаген за възстановяване на кожата? Д-р Гюдюлева споделя всичко най-важно за този ключ към младостта.

Виж повече

Ексфолирането е една от най-важните стъпки в нашата рутина при грижата за кожата. Често разнообразието на тези продукти води до много голямо объркване и погрешни схващания, които биха могли да попречат, а не да помогнат на кожата ви. Понякога дори може да се стигне до прекомерно ексфолиране или неправилното прилагане спрямо нуждите на кожата.

Виж повече

Естетичен център Gyudyuleva смени локацията си и отвори вратите на своите много по-просторни и модерно обзаведени кабинети. Ако все още не сте ги посетили, не пропускайте да наминете скоро, за да се насладите на нововъведенията в клиниката.

Виж повече

Повечето от нас изпитат прояви на хормонални неразположения, породени от различни фактори - 85% от жените са запознати с класическите прояви на предменструалния синдром (ПМС). Много често тези прояви засягат красотата на нашата кожа. Решихме да се обърнем към д-р Деси Ночева, за повече информация как вашите хормони влияят на кожата ви и как да се справяте с хормоналното акне като професионалист.

Виж повече

За спокойствието на всички клиенти и служители на естетичен център Gyudyuleva, следваме специален противоепидемичен протокол на работа. Ще сме ви благодарни, ако се запознаете с него.

Виж повече

Дори безпроблемната досега кожа може да влоши състоянието си заради маските. Кои са причините за това и какви са правилните грижи за елиминиране на възпаленията?

Виж повече

Обявяваме 25 и 26 септември за Дни на отворените врати в естетичен център Gyudyuleva. Ще те очакваме за безплатни консултации с красиви изненади!

Виж повече

Да, дори и с тен можете да се отървете завинаги от нежеланото окосмяване с помощта на лазерна епилация от ново поколение!

Виж повече

Списанието е своеобразен каталог на методите и разбиранията ни за процедурите, които предлагаме. Като използваме промените на жени в различни възрасти, описваме подробно стъпките, които са били подходящи за тях.

Виж повече

Създадохме собствена серия кремове, за да сме полезни на нашите клиенти и за да ги улесним в грижата за кожата в домашни условия. Трите стъпки в серията Gyudyuleva предлагат най-добрата, най-безопасната и ефективна натурална козметика, която разкрива естествената красота.

Виж повече

Грижата за кожата е цяло изкуство, но не се плашете: това е нещо, което всички можем да научим. В основата на грижата за кожата е да я познавате, защото разбирането означава, че можете да намерите правилните продукти, които работят за вас и да се преборите с потенциални проблеми, без да си причинявате допълнителни такива.

Виж повече

Метод, заличаващ проблема с оплешивяването (загубата на коса). Поради достъпната цена, бързият ефект и дълготрайността на метода за “поява на коса”, скалп микропигментацията е една от най- благоприятните процедури за мъжете, взискателни към своя добър външен вид и самочувствие.

Виж повече

Както знаете за всяко нещо винаги има ПО-правилен начин да се направи, така е и с ритуала за почистване на кожата.

Виж повече

Много често ни питате как се справяме с проблема с широките пори и въпреки че вие сте най-вероятно единствените, на които им правят впечатление собствените ви пори, ние напълно разбираме, че проблемът е важен и ще се опитаме да ви научим как да ги намалите или поне да ги накарате да изглеждат по-малки.

Виж повече

От личен опит знаем, че за да се постигне мечта, трябва първо да се състави план. За да ви улесним, ще ви споделим нашия списък с 10 неща, които може да планирате в грижата за себе си!

Виж повече

Ако сте от жените с много светли и фини косъмчета и залагате на традиционните методи за обезкосмяване, защото модерните нямат ефект, то тази статия е точно за вас!

Виж повече

Инвестирате сериозна сума пари в козметични продукти и често не сте доволни от това как изглежда кожата ви, и не виждате ефект от тях, а знаете ли, че причина за това може да е неправилната последователност на нанасянето им върху кожата.

Виж повече

Ако трябва да бъдем честни, в забързаното ежедневие доста често пропускаме някои стъпки от грижата за кожата, но ако има едно нещо, което никога не трябва да прескачаме, наистина никога, то това е правилното почистване, особено ако носите грим.

Виж повече

Нека си го кажем, всяка сутрин се събуждаме и не изглеждаме като за корица на списание. За щастие, благодарение на съвременните технологии за разкрасяване можем да се възползваме от бързи трикове и да спестим част от ежедневната инвестиция на време.

Виж повече

Колко пъти сте се будили с желанието сутрешните ви ритуали да са по-кратки? Е, слава богу, вече са все по достъпни техниките за поставяне на мигли, микропигментации на вежди, устни и дори очна линия. По този начин е възможно да се събуждате, изглеждайки свежо, без да полагате много усилия за това.

Виж повече

Таня Бейрийска създава „Ключът към дълголетието“ като възстановителен метод за преодоляване на симптомите и последствията от различни нелечими автоимунни и дегенеративни заболявания.

Виж повече

В случай, че не сте фенове на инжекционните процедури или ако все още нямате нужда от тях, една от най-новите процедури за поддържане на свежестта и красотата на кожата е процедурата Cryo-led Filorga пилинг.

Виж повече

С времето все повече осъзнаваме колко е важно грижата за нашата кожа да е постоянна – прекарваме часове в търсене на правилните хидратиращи продукти, които

Виж повече

Кожата на всеки е уникална и непрекъснато се променя и адаптира към околната среда. Ето защо е толкова важно да знаете как трябва да съобразявате грижата си за нея, не само със сезоните, но и с възрастта.

Виж повече

Ако трябва да изберем един единствен продукт, който да използвате всеки ден за красива и здрава кожа, то това би била слънцезащитата. Лудост или не слънцето е отговорно на 70% за стареенето на нашата кожа. Голяма част от дамите смятат, че слънцезащитата се използва само лятото или по време на почивка, за да се предпазят от изгаряне. ТОВА НЕ Е ВЯРНО!

Виж повече

Не е тайна, че кокосовото масло се използва широко в козметичната индустрия и скоро няма да има аналог. Това се дължи на невероятните му качества, които

Виж повече

Въпреки неспирните усилия на учени от цял свят, все още не е открита формула за вечната младост и остаряването е просто неизбежно. Но кога именно започва стареенето на кожата? И можем ли да направим нещо, за да го забавим?

Виж повече

В борбата за запазване на младостта и красотата си прибягваме до методите на естетичната медицина, редовно използваме козметични продукти за домашна грижа и полагаме немалко усилия да забавим хода на времето.

Виж повече

Преди да решим да добавим лазерна епилация към услугите, които предлагаме в нашия център, освен съвместните коментари със специалисти в областта, на самата мен ми беше необходимо да си отговоря на няколко въпроса относно същността й, като пробвам всичко лично върху себе си. Оказа се, че има доста митове свързани с лазерната епилация и трябваше да мина през всички, за да съм сигурна, че тази процедура би добавила стойност за нашите клиенти.

Виж повече

В името на красотата и естественото антистареене, ролята на колагена не трябва да се подценява. Всъщност, когато става въпрос за поддържане на целостта на кожата и за желаната младост, точно количеството и качеството на колагена може да се окаже ключово.

Виж повече

Как да постигнете видим резултат в борбата с портокаловата кожа? И коя е най-ефективната апаратна процедура за премахване на целулита? Отговорите и още полезни съвети ще откриете тук...

Виж повече

Кожата е огледало на начина ни на живот и състоянието й е пряко свързано не само с факторите на околната среда, но и с нашите навици – както полезни, така и вредни. Специално подбрахме за вас ценни ритуали и жестове на грижа, за които кожата ви ще се отблагодари в дългосрочен план.

Виж повече

Подбрахме ви 5 трика, които да предотвратят или намалят досадните тъмни кръгове и торбички, а в най-лошия случай - начин, с който да ги прикриете професионално.

Виж повече

Наистина ли е изключително ценен витамин С за нашата кожа? Краткият отговор е ДА! Днес се предлагат безкрайно много продукти за грижа за кожата, но тези, които повечето дерматолози препоръчват, съдържат витамин С. Защо? Заради невероятните му антиоксидантни качества.

Виж повече

Антиоксиданти - за тях непрекъснато се говори, те се превърнаха в своеобразна мода, но знаем ли всъщност какво представляват? Много е просто. Антиоксидантите са вещества, които предпазват клетките на нашия организъм от унищожаване. Ето защо са изключително ценни за доброто ни здраве, красота и младежко излъчване.

Виж повече