Ботулинов токсин

 • Иглени процедури

младостта може да бъде замразена

Ботулинов токсин

Ботулиновият токсин се използва от дълги години в медицината и е доказал своето място при естетичните корекции като безопасен и ефективен метод за заличаване следите на времето. Той е незаменим за зоните на лицето с мимически бръчки. Може да се използва самостоятелно или в комбинация с лазерни процедури, въвеждане на дермални филъри и други антиейдж терапии.

  Безопасно, без време за възстановяване

  Употребата на подходящ анестетичен крем осигурява максимален комфорт по време на манипулацията, която продължава средно около 15 минути и се извършва с много фина игла. След процедурата не остават никакви белези и можете да се завърнете веднага към обичайните си дейности. Препоръчително е в следващите няколко часа да останете в изправено или седнало, но не и легнало положение и да не се натоварвате физически до края на деня. Ефектът от процедурата се разгръща между третия и десетия ден, а контролно посещение ще ви бъде назначено около 2 седмици след манипулацията.

  Как действа ботулиновият токсин?

  След инжектирането му в областта, той блокира предаването на ацетилхолина от нерва към мускула и така блокира предаването на нервния импулс. Това блокиране е преходно и затова ефектът от ботулиновия токсин продължава средно около 4-6 месеца. Няма опасност от трайно увреждане на мускулните влакна или атрофия на третираната зона. Ефектът настъпва и отминава плавно, без да причинява дискомфорт.

  Кои области можем да третираме с ботулинов токсин?

  След 25 годишна възраст първият видим признак на стареене са фините линии и бръчките. Те се появяват в различни зони и е лесно да бъдат забелязани. Първи се формират фините линии около външните ъгълчета на очите. Известни са още като „линии на смеха“ или „пачи крак“. По челото бръчките се появяват под формата на хоризонтални линии, причинени от лицевата мимика, като с течение на времето, те се задълбочават. Ботулиновият токсин успешно се прилага за корекция на бръчки между веждите, на челото и около очите, а също така и за контрол на някои специфични състояния, като хиперхидроза (прекомерно изпотяване) и бруксизъм (стискане със зъби). Третирането на горната трета на лицето с ботулинов токсин обикновено е първа манипулация при възстановяване на цялостния лицев контур.

  Линиинагнева

  Бръчка между веждите

  Глабеларните линии, познати още като „линии на гнева“ или „гневна бръчка“, се образуват от комплекс от три мускула между веждите. Това е зоната, на която най-често се прилага ботулинов токсин. Не се препоръчва третирането й с дермален филър, тъй като е много слабо кръвоснабдена. Използва се ботулинов токсин, около 25 единици за жени и 30 за мъже.

  Хоризонталнибръчки

  Бръчки на челото

  Хоризонталните бръчки на челото се образуват от фронталните мускули, които отговарят за повдигането на веждите. Релаксирането на зоната на челото води до постигане на така желания ефект на повдигане на веждите. Третирането на тази зона се комбинира с инжектирането на ботулинов токсин в областта на гневната бръчка, тъй като мускулите, които отговарят за мимиката им са антагонисти. Обикновено дозата ботулинов токсин при жени е между 20-25 единици, а при мъже 20-30 единици.

  Бръчкиоколоочите

  "Пачи крак"

  Бръчките около очите, т.нар. бръчки тип „пачи крак“, се образуват от контракцията на околоочния мускул и са резултат от много усмивки. Третирането на външната част на този мускул с ботулинов токсин позволява леко повдигане на веждите и отваряне на окото, за да е на показ само искрящият ни поглед, когато сме щастливи. При жените обикновено началната доза ботулинов токсин е 15-20 единици, а при мъже 20-25 единици.

  Хиперхидроза

  Прекомерно изпотяване

  Хиперхидрозата е състояние, при което е налице прекомерно изпотяване в определени области. Най-често за терапия на това състояние, ботулинов токсин се прилага в областта под мишниците, по дланите или ходилата. Ефектът на ботулиновия токсин, инжектиран за потискане на потенето, започва няколко дни след манипулацията, като прекомерното изпотяване намалява почти до спиране.

  Бруксизъм

  Стискане със зъби

  Често човек не подозира за заболяването си. През нощта бруксизмът не подлежи на контрол. По време на такъв пристъп настъпват изменения в пулса, артериалното налягане и дишането. Стресът e основна причина за бруксизма. Метод, който дава резултат в случая, е прилагането на ботулинов токсин – за елиминирането на нощното стискане на зъби. След поставяне на ботулинов токсин в тази зона, ефектът е около половин година.

  Цени за ботулинов токсин

  Ботулиновият токсин е решение за редица проблеми и прекрасен начин да повлияем вредните навици и прекомерната мимика. Резултатите са напълно естествени, без изкуствен ефект на "замразено лице" или "марионетка". Ефектите настъпват и отминават плавно, без да причиняват дискомфорт. Ботулиновият токсин е категорично незаменим в съвременната естетична медицина. Цената на терапията с ботулинов токсин се определя от количеството на използваните единици.

  Запази час

  Ботулинов токсин

  10 лв./ед.

  Една зона

  250 лв.

  Хиперхидроза

  от 600 лв.

  Бруксизъм

  600 лв.

  Статии

  Малко по малко се разделяме с лятото, но не и с младежкия му дух! Тъкмо обратното – в естетичен център Gyudyuleva знаем как да се погрижим за лицето ви, така че да изглеждате свежи, заличавайки щетите от силното лятно слънце.

  Виж повече

  Защо през лятото колагенът е тема номер едно при разкрасителните процедури, заедно с добрата слънцезащита? Помагат ли продуктите със съдържание на колаген за възстановяване на кожата? Д-р Гюдюлева споделя всичко най-важно за този ключ към младостта.

  Виж повече

  Ексфолирането е една от най-важните стъпки в нашата рутина при грижата за кожата. Често разнообразието на тези продукти води до много голямо объркване и погрешни схващания, които биха могли да попречат, а не да помогнат на кожата ви. Понякога дори може да се стигне до прекомерно ексфолиране или неправилното прилагане спрямо нуждите на кожата.

  Виж повече

  Естетичен център Gyudyuleva смени локацията си и отвори вратите на своите много по-просторни и модерно обзаведени кабинети. Ако все още не сте ги посетили, не пропускайте да наминете скоро, за да се насладите на нововъведенията в клиниката.

  Виж повече

  Повечето от нас изпитат прояви на хормонални неразположения, породени от различни фактори - 85% от жените са запознати с класическите прояви на предменструалния синдром (ПМС). Много често тези прояви засягат красотата на нашата кожа. Решихме да се обърнем към д-р Деси Ночева, за повече информация как вашите хормони влияят на кожата ви и как да се справяте с хормоналното акне като професионалист.

  Виж повече

  Купувате си любим и многократно изпитан крем и установявате, че той вече няма същият супер ефект върху лицето ви? Предлагаме ви 5 възможни обяснения, които ще ви дадат идеи как да се погрижите за красотата си по най-добрия възможен начин.

  Виж повече

  За спокойствието на всички клиенти и служители на естетичен център Gyudyuleva, следваме специален противоепидемичен протокол на работа. Ще сме ви благодарни, ако се запознаете с него.

  Виж повече

  Дори безпроблемната досега кожа може да влоши състоянието си заради маските. Кои са причините за това и какви са правилните грижи за елиминиране на възпаленията?

  Виж повече
  Зареди още