Ботулинов токсин

  младостта може да бъде замразена

  Ботулинов токсин

  Ботулиновият токсин се използва от дълги години в медицината и е доказал своето място при естетичните корекции като безопасен и ефективен метод за заличаване следите на времето. Той е незаменим за зоните на лицето с мимически бръчки. Може да се използва самостоятелно или в комбинация с лазерни процедури, въвеждане на дермални филъри и други антиейдж терапии.

   Безопасно, без време за възстановяване

   Употребата на подходящ анестетичен крем осигурява максимален комфорт по време на манипулацията, която продължава средно около 15 минути и се извършва с много фина игла. След процедурата не остават никакви белези и можете да се завърнете веднага към обичайните си дейности. Препоръчително е в следващите няколко часа да останете в изправено или седнало, но не и легнало положение и да не се натоварвате физически до края на деня. Ефектът от процедурата се разгръща между третия и десетия ден, а контролно посещение ще Ви бъде назначено около 2 седмици след манипулацията.

   Как действа ботулиновият токсин?

   След инжектирането му в областта, той блокира предаването на ацетилхолина от нерва към мускула и така блокира предаването на нервния импулс. Това блокиране е преходно и затова ефектът от ботулиновия токсин продължава средно около 4-6 месеца. Няма опасност от трайно увреждане на мускулните влакна или атрофия на третираната зона. Ефектът настъпва и отминава плавно, без да причинява дискомфорт.

   Кои области можем да третираме с ботулинов токсин?

   След 25 годишна възраст първият видим признак на стареене са фините линии и бръчките. Те се появяват в различни зони и е лесно да бъдат забелязани. Първи се формират фините линии около външните ъгълчета на очите. Известни са още като „линии на смеха“ или „пачи крак“. По челото бръчките се появяват под формата на хоризонтални линии, причинени от лицевата мимика, като с течение на времето, те се задълбочават. Ботулиновият токсин успешно се прилага за корекция на бръчки между веждите, на челото и около очите, а също така и за контрол на някои специфични състояния, като хиперхидроза (прекомерно изпотяване) и бруксизъм (стискане със зъби). Третирането на горната трета на лицето с ботулинов токсин обикновено е първа манипулация при възстановяване на цялостния лицев контур.

   Линиинагнева

   Бръчка между веждите

   Глабеларните линии, познати още като „линии на гнева“ или „гневна бръчка“, се образуват от комплекс от три мускула между веждите. Това е зоната, на която най-често се прилага ботулинов токсин. Не се препоръчва третирането й с дермален филър, тъй като е много слабо кръвоснабдена. Използва се ботулинов токсин, около 25 единици за жени и 30 за мъже.

   Хоризонталнибръчки

   Бръчки на челото

   Хоризонталните бръчки на челото се образуват от фронталните мускули, които отговарят за повдигането на веждите. Релаксирането на зоната на челото води до постигане на така желания ефект на повдигане на веждите. Третирането на тази зона се комбинира с инжектирането на ботулинов токсин в областта на гневната бръчка, тъй като мускулите, които отговарят за мимиката им са антагонисти. Обикновено дозата ботулинов токсин при жени е между 20-25 единици, а при мъже 20-30 единици.

   Бръчкиоколоочите

   "Пачи крак"

   Бръчките около очите, т.нар. бръчки тип „пачи крак“, се образуват от контракцията на околоочния мускул и са резултат от много усмивки. Третирането на външната част на този мускул с ботулинов токсин позволява леко повдигане на веждите и отваряне на окото, за да е на показ само искрящия ни поглед, когато сме щастливи. При жените обикновено началната доза ботулинов токсин е 15-20 единици, а при мъже 20-25 единици

   Хиперхидроза

   Прекомерно изпотяване

   Хиперхидрозата е състояние, при което е налице прекомерно изпотяване в определени области. Най-често за терапия на това състояние, ботулинов токсин се прилага в областта под мишниците, по дланите или ходилата. Ефектът на ботулиновия токсин, инжектиран за потискане на потенето, започва няколко дни след манипулацията, като прекомерното изпотяването намалява почти до спиране.

   Бруксизъм

   Стискане със зъби

   Често човек не подозира за заболяването си. През нощта бруксизмът не подлежи на контрол. По време на такъв пристъп настъпват изменения в пулса, артериалното налягане и дишането. Стресът e основна причина за бруксизма. Метод, който дава резултат в случая, е прилагането на ботулинов токсин – за елиминирането на нощното стискане на зъби. След поставяне на ботулинов токсин в тази зона, ефектът е около половин година.

   Статии

   Както знаете за всяко нещо винаги има ПО-правилен начин да се направи, така е и с ритуала за почистване на кожата.

   Виж повече

   Много често ни питате как се справяме с проблема с широките пори и въпреки че вие сте най-вероятно единствените, на които им правят впечатление собствените ви пори, ние напълно разбираме, че проблемът е важен и ще се опитаме да ви научим как да ги намалите или поне да ги накарате да изглеждат по-малки.

   Виж повече

   От личен опит знаем, че за да се постигне мечта, трябва първо да се състави план. За да ви улесним, ще ви споделим нашия списък с 10 неща, които може да планирате в грижата за себе си!

   Виж повече

   Ако сте от жените с много светли и фини косъмчета и залагате на традиционните методи за обезкосмяване, защото модерните нямат ефект, то тази статия е точно за вас!

   Виж повече

   Инвестирате сериозна сума пари в козметични продукти и често не сте доволни от това как изглежда кожата ви, и не виждате ефект от тях, а знаете ли, че причина за това може да е неправилната последователност на нанасянето им върху кожата.

   Виж повече

   Ако трябва да бъдем честни, в забързаното ежедневие доста често пропускаме някои стъпки от грижата за кожата, но ако има едно нещо, което никога не трябва да прескачаме, наистина никога, то това е правилното почистване, особено ако носите грим.

   Виж повече

   Нека си го кажем, всяка сутрин се събуждаме и не изглеждаме като за корица на списание. За щастие, благодарение на съвременните технологии за разкрасяване можем да се възползваме от бързи трикове и да спестим част от ежедневната инвестиция на време.

   Виж повече

   Колко пъти сте се будили с желанието сутрешните ви ритуали да са по-кратки? Е, слава богу, вече са все по достъпни техниките за поставяне на мигли, микропигментации на вежди, устни и дори очна линия. По този начин е възможно да се събуждате, изглеждайки свежо, без да полагате много усилия за това.

   Виж повече
   Зареди още