Премахване на петна

Dye vL

  • Лазерни процедури

кажете сбогом на пигментните петна

Dye VL терапия

Вече можете да се сбогувате с нежеланата пигментация, разширените капиляри и следите от фотостареене по кожата благодарение на иновативен, клинично доказан и напълно безопасен метод. Накрайникът Dye VL на платформата Harmony XL на Alma Lasers дава решение на считаните доскоро за нерешими проблеми като пигментни петна и розацея.

Неинвазивно, безопасно, ефективно

Процедурите са неинвазивни и с минимален дискомфорт. Ефективни са за всеки тип кожа, включително и по-тъмна. Резултатите са видими още след първата процедура. Постепенно Вие се сдобивате с безупречен тен на кожата и гладка текстура. Като допълнителен ефект, този вид терапия предизвиква и лифтиране на кожата, тъй като стимулира обменните процеси в нея – така нареченото фотоподмладяване.

Технологията

Dye VL използва светлинна енергия, за да прицели хромофорите. Това са молекулите, които придават на лезията нейния цвят. При пигментните лезии това е меланинът, а при васкуларните – хемоглобинът. Хромофорите абсорбират лъчите с дължина на вълната 500-600 nm, загряват се и се разпадат. Интензивната пулсираща светлина (IPL) е безопасна и може да се прилага във всички зони на лицето и тялото. Терапията изсветлява всички пигментирани слоеве и оставя кожата свежа, тонизирана и с равномерен сияен тен. Процедурата ефикасно третира и васкуларни проблеми, като съдови звезди, розацея и др.

Кои петна могат да се третират с лазерна терапия?

Производството на меланин е в пряка зависимост от редица фактори, в това число генетични, хормонални и външни – бременност, хормонален дисбаланс, ултравиолетови лъчи, козметични продукти и медикаменти, предизвикващи по-висока фоточувствителност на кожата.

Едно от най-често срещаните петна е така нареченото соларно лентиго, познато и като „старчески петна“, което се появява по откритите части на тялото с напредването на възрастта. Продължителното използване на солариум също се счита за предпоставка за появяване на лентиго.

DyeVL

Срещу мелазма

Друг вид състояние е мелазмата. Често се среща при жени с по-тъмна кожа и обикновено се появява след трийсетте. Има различни причини за появата й, една, от които е покачването на нивата на хормоните по време на бременност. Счита се, че т.нар. „маска на бременността“ би трябвало да изчезне няколко седмици след раждане. При голяма част от жените обаче пигментните петна остават като траен дефект. Други причини за появата на мелазма са прекомерно излагане на ултравиолетови лъчи, прием на противозачатъчни и употреба на козметични средства, съдържащи етерични масла. Пигментираните участъци могат да бъдат с различна големина, форма и цвят.

DyeVL

Срещу розацея

Розацеята е хронично възпалително заболяване на кожата. Най-често засяга лицето и деколтето. Изразява се в зачервяване на кожата, поява на разширени повърхностни кръвоносни съдове и червеникави пъпки. Заболяването засяга и двата пола, но най-често се проявява при жени в зряла възраст, между 30 и 50 години. От първостепенна важност е да се третира първопричината за възникването й, за да е траен ефектът от терапията.

Цени за терапии Dye VL

Необходими процедури 6

Поради спецификата на пигментните петна, е задължителна предварителна консултация с дерматолог за определяне на подходящия план на лечение. Понякога се налага предварителна медикаментозна или локална терапия. Dye VL терапията е подходяща за зимния сезон, като е препоръчително рискът от излагане на слънце да бъде сведен до минимум. Обикновено са необходими от 4 до 6 процедури.

Запази час

Единично петно

40 лв

Цяло лице

100 лв

Розацея

100 лв

Премахване на капиляри

20 лв

Премахване на кожни образувания

20 лв

Дерматологична консултация

30 лв