Премахване на петна

Dye vL

  • Лазерни процедури

кажете сбогом на пигментните петна

Dye VL терапия

Вече можете да се сбогувате с нежеланата пигментация, разширените капиляри и следите от фотостареене по кожата благодарение на иновативен, клинично доказан и напълно безопасен метод. Накрайникът Dye VL на платформата Harmony XL на Alma Lasers дава решение на считаните доскоро за нерешими проблеми като пигментни петна и розацея.

Неинвазивно, безопасно, ефективно

Процедурите са неинвазивни и с минимален дискомфорт. Ефективни са за всеки тип кожа, включително и по-тъмна. Резултатите са видими още след първата процедура. Постепенно Вие се сдобивате с безупречен тен на кожата и гладка текстура. Като допълнителен ефект, този вид терапия предизвиква и лифтиране на кожата, тъй като стимулира обменните процеси в нея – така нареченото фотоподмладяване.

Технологията

Dye VL използва светлинна енергия, за да прицели хромофорите. Това са молекулите, които придават на лезията нейния цвят. При пигментните лезии това е меланинът, а при васкуларните – хемоглобинът. Хромофорите абсорбират лъчите с дължина на вълната 500-600 nm, загряват се и се разпадат. Интензивната пулсираща светлина (IPL) е безопасна и може да се прилага във всички зони на лицето и тялото. Терапията изсветлява всички пигментирани слоеве и оставя кожата свежа, тонизирана и с равномерен сияен тен. Процедурата ефикасно третира и васкуларни проблеми, като съдови звезди, розацея и др.

Кои петна могат да се третират с лазерна терапия?

Производството на меланин е в пряка зависимост от редица фактори, в това число генетични, хормонални и външни – бременност, хормонален дисбаланс, ултравиолетови лъчи, козметични продукти и медикаменти, предизвикващи по-висока фоточувствителност на кожата.

Едно от най-често срещаните петна е така нареченото соларно лентиго, познато и като „старчески петна“, което се появява по откритите части на тялото с напредването на възрастта. Продължителното използване на солариум също се счита за предпоставка за появяване на лентиго.

DyeVL

Срещу мелазма

Друг вид състояние е мелазмата. Често се среща при жени с по-тъмна кожа и обикновено се появява след трийсетте. Има различни причини за появата й, една, от които е покачването на нивата на хормоните по време на бременност. Счита се, че т.нар. „маска на бременността“ би трябвало да изчезне няколко седмици след раждане. При голяма част от жените обаче пигментните петна остават като траен дефект. Други причини за появата на мелазма са прекомерно излагане на ултравиолетови лъчи, прием на противозачатъчни и употреба на козметични средства, съдържащи етерични масла. Пигментираните участъци могат да бъдат с различна големина, форма и цвят.

DyeVL

Срещу розацея

Розацеята е хронично възпалително заболяване на кожата. Най-често засяга лицето и деколтето. Изразява се в зачервяване на кожата, поява на разширени повърхностни кръвоносни съдове и червеникави пъпки. Заболяването засяга и двата пола, но най-често се проявява при жени в зряла възраст, между 30 и 50 години. От първостепенна важност е да се третира първопричината за възникването й, за да е траен ефектът от терапията.

Цени за терапии Dye VL

Необходими процедури 6

Поради спецификата на пигментните петна, е задължителна предварителна консултация с дерматолог за определяне на подходящия план на лечение. Понякога се налага предварителна медикаментозна или локална терапия. Dye VL терапията е подходяща за зимния сезон, като е препоръчително рискът от излагане на слънце да бъде сведен до минимум. Обикновено са необходими от 4 до 6 процедури.

Запази час

Единично петно

40 лв

Цяло лице

100 лв

Розацея

100 лв

Премахване на капиляри

20 лв

Премахване на кожни образувания

20 лв

Дерматологична консултация

30 лв

Статии

Инвестирате сериозна сума пари в козметични продукти и често не сте доволни от това как изглежда кожата ви, и не виждате ефект от тях, а знаете ли, че причина за това може да е неправилната последователност на нанасянето им върху кожата.

Виж повече

Ако трябва да бъдем честни, в забързаното ежедневие доста често пропускаме някои стъпки от грижата за кожата, но ако има едно нещо, което никога не трябва да прескачаме, наистина никога, то това е правилното почистване, особено ако носите грим.

Виж повече

Нека си го кажем, всяка сутрин се събуждаме и не изглеждаме като за корица на списание. За щастие, благодарение на съвременните технологии за разкрасяване можем да се възползваме от бързи трикове и да спестим част от ежедневната инвестиция на време.

Виж повече

Колко пъти сте се будили с желанието сутрешните ви ритуали да са по-кратки? Е, слава богу, вече са все по достъпни техниките за поставяне на мигли, микропигментации на вежди, устни и дори очна линия. По този начин е възможно да се събуждате, изглеждайки свежо, без да полагате много усилия за това.

Виж повече

Колко често сте чували думите: Имате тен, затова не можем да Ви направим лазерна епилация!" или "Ооо, много сте руса и светла. Не сте подходяща за лазерна епилация!"

Виж повече

Таня Бейрийска създава „Ключът към дълголетието“ като възстановителен метод за преодоляване на симптомите и последствията от различни нелечими автоимунни и дегенеративни заболявания.

Виж повече

В случай, че не сте фенове на инжекционните процедури или ако все още нямате нужда от тях, една от най-новите процедури за поддържане на свежестта и красотата на кожата е процедурата Cryo-led Filorga пилинг.

Виж повече

С времето все повече осъзнаваме колко е важно грижата за нашата кожа да е постоянна – прекарваме часове в търсене на правилните хидратиращи продукти, които

Виж повече
Зареди още