Кога и как започваме да стареем

  • Лазерни процедури

Остаряването е неизбежно. Но кога именно започва стареенето на кожата? И можем ли да направим нещо, за да го забавим? Тези въпроси са основни в новото изследване, проведено от д-р Алекс Кимбъл, професор по дерматология в Медицинското училище на Харвард. Целта му е да се определи какво се случва в слоевете на кожата. Получените данни могат да помогнат да се разкрие тайната за това как да се повлияе на стареенето и дори то да се отложи.
В двугодишното изследване участвали повече от 200 жени с различна националност. Въз основа на получените данни, учените са заключили, че с течение на времето, в кожната тъкан се наблюдават пет различни процеса, които се забавят на 5 важни етапа. Първият процес на забавяне е свързан с намаляване на количеството антиоксиданти, които произвежда кожата. Този етап започва на (+/-) 20 години.

Хронология на стареенето

Ето защо ви предлагаме и решение за отлагане на стареенето, което е приложимо във всяка възраст от долуизброените, а закъснелите имат шансът да върнат до 10 години младостта на кожата си, чрез най-иновативната процедура лазерния лифтинг Clear Lift 4D. Моментален резултат без неприятни, нежелани ефекти като изгаряне, зачервяване или олющване.

  • 20 години

“Преди съветвахме младите момичета да използват само хидратиращи и слънцезащитни кремове. Мислехме, че това е достатъчно. Но сега препоръчваме още от 20-годишна възраст да започнат да използват кремове с антиоксиданти – витамин С, вит. Е, екстракт от зелен чай и плодови киселини “- споделят учените.

Здравата кожа е чистата
Виж повече
  • 30 години

Следващият етап започва на 30 години, когато метаболизма на тялото се забавя. Забавя се и обмяната на веществата в кожните клетки, а това води до намаляване производството на колаген и възстановителните функции. Кожата започва да изглежда уморена. За да се “освежи” е нужно да добавите никотинамид или витамин B3, които ще се подобрят състоянието й на биоенергетично ниво.

Подхранете кожата си
Виж повече
  • 40 години

След 40-те години започва клетъчното стареене на кожата. Това е сложен процес, при който се променя естествения цикъл на клетките. В този етап, на епидермиса му липсват такива основни съставки като: ретинол, гликолова киселина и пептиди. Пластичният хирург д-р Мишел Бери твърди, че подходящите за кожата продукти, базирани на тези съставки могат буквално да дадат втори живот на кожните клетки.

Кислород и хиалуронова киселина
Виж повече
  • 50 години

Още един скок се случва в началото на менопаузата (средната възраст е около 51 години). Тогава отслабва защитната функция на кожата, като по този начин се увеличава сухотата и става невъзможно да се осигури необходимата влажност. На тази възраст на кожата ѝ липсват различни масла.

  • 60 години

На 60 години, процесите, описани по-горе, започват да растат в геометрична прогресия. На тази възраст, в допълнение към грижа за кожата, не пренебрегвайте и физическите упражнения. Джогинг или колоездене ще помогнат на кожата да се възстановява по-бързо.

Кога стареенето става забележимо?

Експертите потвърждават, че това зависи предимно от расата и от голямо значение от начина на живот, който сте водили. Например, кавказките жени започват да стареят след 30 години. Афроамериканките като цяло започват да остаряват 10 години по-късно. Това до голяма степен зависи и от наследствеността.

За мигновени резултати
Виж повече

Има ли изключения?

Да, разбира се. Изследователите били изненадани от факта, че някои жени изглеждат с 10-15 години по-млади за възрастта си, като се има предвид, че те никога не са прибягвали до пластична хирургия. Учените заключават, че “виновна” за това може да бъде само генетиката (ДНК) и начина на живот. Д-р Мишел Бери е убедена, че 80% от успеха зависи от начина на живот. Според нея, за да се запази по-дълго младостта на кожата, трябва да спим поне 7-8 часа на ден, да спазваме диета, богата на протеини, да пием много вода и да вземаме мултивитамини, съдържащи колаген, пептиди и аминокиселини. Трябва винаги да се отнасяме разумно към своя външен вид и да го поддържаме. Но ако една 60-годишна жена, например, си купува скъпи кремове против бръчки и заедно с това води нездравословен начин на живот и по-рядко се грижи за кожата, тя ще бъде разочарована от резултатите. Когато искаме да изглеждаме млади и се грижим за себе си, най-важно е постоянството.

Ако се колебаете в избора на процедура, можете да запазите час за безплатна консултация с нас.

Запази час за консултация

Интересно и полезно

Статии

Инвестирате сериозна сума пари в козметични продукти и често не сте доволни от това как изглежда кожата ви, и не виждате ефект от тях, а знаете ли, че причина за това може да е неправилната последователност на нанасянето им върху кожата.

Виж повече

Ако трябва да бъдем честни, в забързаното ежедневие доста често пропускаме някои стъпки от грижата за кожата, но ако има едно нещо, което никога не трябва да прескачаме, наистина никога, то това е правилното почистване, особено ако носите грим.

Виж повече

Нека си го кажем, всяка сутрин се събуждаме и не изглеждаме като за корица на списание. За щастие, благодарение на съвременните технологии за разкрасяване можем да се възползваме от бързи трикове и да спестим част от ежедневната инвестиция на време.

Виж повече

Колко пъти сте се будили с желанието сутрешните ви ритуали да са по-кратки? Е, слава богу, вече са все по достъпни техниките за поставяне на мигли, микропигментации на вежди, устни и дори очна линия. По този начин е възможно да се събуждате, изглеждайки свежо, без да полагате много усилия за това.

Виж повече

Колко често сте чували думите: Имате тен, затова не можем да Ви направим лазерна епилация!" или "Ооо, много сте руса и светла. Не сте подходяща за лазерна епилация!"

Виж повече

Таня Бейрийска създава „Ключът към дълголетието“ като възстановителен метод за преодоляване на симптомите и последствията от различни нелечими автоимунни и дегенеративни заболявания.

Виж повече

В случай, че не сте фенове на инжекционните процедури или ако все още нямате нужда от тях, една от най-новите процедури за поддържане на свежестта и красотата на кожата е процедурата Cryo-led Filorga пилинг.

Виж повече

С времето все повече осъзнаваме колко е важно грижата за нашата кожа да е постоянна – прекарваме часове в търсене на правилните хидратиращи продукти, които

Виж повече

Кожата на всеки е уникална и непрекъснато се променя и адаптира към околната среда. Ето защо е толкова важно да знаете как трябва да съобразявате грижата си за нея, не само със сезоните, но и с възрастта.

Виж повече

Ако трябва да изберем един единствен продукт, който да използвате всеки ден за красива и здрава кожа, то това би била слънцезащитата. Лудост или не слънцето е отговорно на 70% за стареенето на нашата кожа. Голяма част от дамите смятат, че слънцезащитата се използва само лятото или по време на почивка, за да се предпазят от изгаряне. ТОВА НЕ Е ВЯРНО!

Виж повече

Не е тайна, че кокосовото масло се използва широко в козметичната индустрия и скоро няма да има аналог. Това се дължи на невероятните му качества, които

Виж повече

Не изпускайте и този сезон възможността за гладка кожа!

Виж повече

В борбата за запазване на младостта и красотата си прибягваме до методите на естетичната медицина, редовно използваме козметични продукти за домашна грижа и полагаме немалко усилия да забавим хода на времето.

Виж повече

Преди да решим да добавим лазерна епилация към услугите, които предлагаме в нашия център, освен съвместните коментари със специалисти в областта, на самата мен ми беше необходимо да си отговоря на няколко въпроса относно същността й, като пробвам всичко лично върху себе си. Оказа се, че има доста митове свързани с лазерната епилация и трябваше да мина през всички, за да съм сигурна, че тази процедура би добавила стойност за нашите клиенти.

Виж повече

В името на красотата и естественото антистареене, ролята на колагена не трябва да се подценява. Всъщност, когато става въпрос за поддържане на целостта на кожата и за желаната младост, точно количеството и качеството на колагена може да се окаже ключово.

Виж повече

Изследвания сочат, че около 91% от жените не харесват телата си. Като резултат от това, непрекъснато се появяват нови диети или варианти за интензивни тренировки, обещаващи лесни и бързи резултати.

Виж повече

Кожата е огледало на начина ни на живот и състоянието й е пряко свързано не само с факторите на околната среда, но и с нашите навици – както полезни, така и вредни. Специално подбрахме за вас ценни ритуали и жестове на грижа, за които кожата ви ще се отблагодари в дългосрочен план.

Виж повече

Подбрахме ви 5 трика, които да предотвратят или намалят досадните тъмни кръгове и торбички, а в най-лошия случай - начин, с който да ги прикриете професионално.

Виж повече

Наистина ли е изключително ценен витамин С за нашата кожа? Краткият отговор е ДА! Днес се предлагат безкрайно много продукти за грижа за кожата, но тези, които повечето дерматолози препоръчват, съдържат витамин С. Защо? Заради невероятните му антиоксидантни качества.

Виж повече

Антиоксиданти - за тях непрекъснато се говори, те се превърнаха в своеобразна мода, но знаем ли всъщност какво представляват? Много е просто. Антиоксидантите са вещества, които предпазват клетките на нашия организъм от унищожаване. Ето защо са изключително ценни за доброто ни здраве, красота и младежко излъчване.

Виж повече